Eredeti sablon
Homokkert Nonprofit Közhasznú Kft. portálja
MEGHÍVÓ - EIP-AGRI Projekt konferencia és szántóföldi bemutató PDF Nyomtat Email
Hírek - Publikációk
2019 október 21. (hétfő) 10:38

MEGHÍVÓ

EIP-AGRI Projekt konferencia és szántóföldi bemutató

 

Projekt címe: Innovatív talajművelési rendszer biológiai talajtáplálék háló
létrehozásával a talaj termőképességének fenntartásához és javításához

 

2019.10.25. JÁSZBERÉNY

Aranysas Rendezvényház - 5100 Jászberény, Jákóhalmi út 11.

 

Bővebben...
 
Tanyafejlesztési pályázatok tájékoztató meghívó PDF Nyomtat Email
AGROCRAFT2 HUSRB/1602/41/0121 - Tanyafejlesztési pályázatok tájékoztató
2019 január 06. (vasárnap) 00:00

Sok szeretettel várunk mindenkit Bordányban a Tanyafejlesztési pályázatok tájékoztatóra.

2019 Január 15 (kedd)  17 óra

Helyszín:

Bordány Faluház

Bordány Park tér 1.

Az előadó:

Dr. Halmágyi Tiborné

 
VI.Hagyományok Téli Fesztivál meghívó PDF Nyomtat Email
AGROCRAFT2 HUSRB/1602/41/0121 - VI.Hagyományok Téli Fesztivál meghívó
2018 december 02. (vasárnap) 11:28

Ezennel meghívjuk Önt az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia program támogatásával megvalósuló Agrocraft2 "Közös brend létrehozása minőségbiztosítási háttérrel, az agrár termékek és termelők promóciójához a határmenti régióban "című, husrb/1602/41/0121 azonosító számú projektünk keretében megtartandó VI.Hagyományok Téli Fesztiválja rendezvényünk megnyitójára, melyet 2018. december 8.-án 11 órakor veszi kezdetét Palicson a Kisvendéglő melletti nagy parkolóban (Park Heroja bb.).A fesztivál december 8-án és 9-én a X.Helyi Termékek Kiállításával és vásárával,valamint 8-án a VII.Nemzetközi Tepertősütő Versennyel várja látogatóit.

Szeretettel várjuk rendezvényünkön!

 
AGROCRAFT2 Gazdaest a Faluhâzban PDF Nyomtat Email
AGROCRAFT2 HUSRB/1602/41/0121 - AGROCRAFT2 Gazdaest a Faluhâzban
2018 november 20. (kedd) 11:00

Sok szeretettel várunk mindenkit  Bordányban "Gazdaest a Faluházban" tartandó rendezvényre

 

2018 November 28 (szerda)  17 óra

 

Helyszín:

Faluház és Könyvtár

Bordány Park tér 1.

 

Az előadás témája

Őstermelői igazolvánnyal gyümölcsültetvénnyel rendelkezőkre vonatkozó

aktualitások szabályozási háttér és határidők tárgyában tartott csoportos tájékoztatás

 

Az előadó:

Tóth András - falugazdász

 

alt

 
AGROCRAFT2 Sajtóközlemény PDF Nyomtat Email
AGROCRAFT2 HUSRB/1602/41/0121 - AGROCRAFT2 Sajtóközlemény
2018 szeptember 20. (csütörtök) 16:55

AGROCRAFT2 HUSRB/1602/41/0121

Közös márkaépítés a határ menti régióban a helyi termékek kifejlesztése és a mezőgazdasági termelők támogatása érdekében”c projekt

Nyitókonferenciája

 

A nyitókonferencia időpontja: 2018.szeptember.08. 10.00 óra

A sajtótájékoztató időpontja: 2018.szeptember.08. 11.00 óra

Helyszín: Bordány, Faluház

Az AGROCRAFT2 című projekt 2018. március 1. és 2019. augusztus 31. között valósul meg magyar-szerb együttműködésben. A vezető partner a magyarországi Homokkert Kistérségi Integrációs Nonprofit Közhasznú Kft., amely szerbiai partnerével a hajdújárási székhelyű „Ludaspuszta” Térségi Társulással bonyolítja a projektet.

Az együttműködés célja a szerb-magyar határmenti térségben a kis agrártermelők szakmai munkájának fejlesztése, tevékenységük összeszervezése. A projekt épít egy korábbi, igen sikeres határmenti projekt eredményeire, amelynek keretében kialakításra került egy, a szerb oldalon már piacra is került helyi agrártermék-márka, a Juliska”.

A projekt három fő tevékenységcsoport köré épül:

Bevonás: A projekt kulcseleme a tényleges és potenciális agrárkistermelők bevonása a határ mindkét oldaláról, valamint a vásárlók megszólítása. Helyi termelői fórumok és helyi termékvásárok szolgálják azt a célt, hogy minél több kistermelőt be tudjunk vonni a márka- és franchise-építésbe. A vásárlók megszólítására marketingstratégiára alapozott komplex PR kampány szolgál, amelynek keretében promóciós anyagok, brosúrák, szórólapok, online és TV kampány-, valamint konferencia tevékenységeket folytatunk.

Franchise és márka építés: A határrégió jelenlegi agrárkistermelői piaci és szakmai helyzetének elemzése után a korábbi pilot projekt eredményeire, valamint a helyi-regionális agrár-termékekre építve továbbfejlesztjük a márkát. Kialakul egy közös marketingstratégia, amelyben  körvonalazódik a márka arculata. Egy online értékesítési felület is felépül.

Minőségbiztosítási rendszer építése: A márka és a franchiseépítés alapvető pillére a minőségbiztosítási rendszer kialakítása, amely elsősorban a magyarországi partner feladata a projektben. Ennek alappillére az egészséges, vegyszermentes alapanyag. A  rendszeres és tudatosan alkalmazott talaj és a növényvizsgálatok hozzájárulnak a vegyszerfelhasználást minimalizáló mezőgazdasági termeléshez. A Homokkert Kft SCLab Agrár-és Környezetanalitikai Laboratóriumában kerül sor a gazdák által művelt területek talajának mérésére, illetve a növényminták alapján a tápanyagigények vizsgálatára. A minőségbiztosítási rendszer biztosít információt a vásárlóknak arról, hogy a márka termékei magas minőségű és egészséges termékek.

A projektben együttműködünk a homokháti termelőkkel, kiemelten pedig a bordányi Homokhátság Szíve Zöldség és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezettel.  A helyi gazdáktól felvásárolt kiváló terményekből prémium minőségű késztermékeket állítanak elő, így hasznos tapasztalatokat oszthatnak meg a márka fejlesztés, piacelemzés területén.

Azt reméljük, hogy a szervezettebb, piacképesebben marketingelt helyi kis agrártermelők életképesebbé teszik a határrégiót, a biztonságosabb, könnyebben elérhető helyi agrár termékek pedig segítik a helyi lakosságot.

Agrocraft Sajtóanyag

 

 

alt

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

1 / 4 oldal