Home
A Homokkert Nonprofit Kft. programjának eredményei PDF Nyomtat Email
Hírek - Publikációk
2009 december 18. (péntek) 14:42

Projekt azonosítója: TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0002

Elnyert támogatás összege: 50 715 050,- Ft

 

interjú egy célcsoporttaggal

 

Végéhez közeledik a 2008. október 1.-n elindult Fürdőüzemi gépkezelő képzési-foglalkoztatási program, melynek során Annamária fürdőüzemi gépkezelő rész-szakképesítést fog szerezni. A foglalkoztatási program a Homokkert NKft. TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0002 számú, „Integrált képzési, foglalkoztatási projekt a Homokháton” c. projektjének része, amelynek megvalósítására a Társadalmi Megújulás Operatív Program Irányító Hatósága 2008. októberében 50.715.050 forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg. A programról kérdeztük meg Vida Annamáriát, az egyik célcsoport tagot:

  • Honnan szereztél tudomást a programról? - Kérdezem tőle az elméleti óra szünetében.

  • A munkaügyi központban egy plakátot láttam, amely hirdette ezt a lehetőséget, gondoltam, megpróbálom. Éppen otthon voltam a kisgyerekemmel.

  • Mikor kerültél a programba, és hogy tetszett? - érdeklődöm.

  • Mivel nem itt, hanem Szegeden voltam regisztrálva, át kellett jelentkeznem Mórahalomra, így csak január elején tudtam bekapcsolódni. Szerencsére addig csak egy alkalomról maradtam le, azt pedig a csoporttársak segítségével be tudtam pótolni. A képzés elméleti része kicsit nehéz volt, de szerencsére az oktatónk elég jól elmagyarázta azokat a dolgokat, amelyeket nehezen értettünk. Ha kellett, többször is nekifeszültünk. A gyakorlat teljesen más volt, ott minden sokkal egyértelműbb, konkrétabb, elég jól bele lehet jönni.

  • Kérdésemre, hogy neki személy szerint mit adott ez a program, a következőket feleli: „Tulajdonképpen ennek segítségével találtam munkát. Részt vettem ugyanis a foglalkoztatásba ágyazott képzésben, azaz a gyakorlati órák tulajdonképpen munkavégzésnek minősültek. A Mórahalmi Erzsébet Gyógyfürdőben dolgozom, és remélem, hogy itt is tudok maradni a vizsga után is.”

  • Annamari elmondta még, hogy azért nem volt könnyű a családot és a képzést összeegyeztetni, de tisztában van vele, hogy ez később sem lesz egyszerű. Elmondása szerint a tréningek igen sokat jelentettek számára, feltöltődött, új erőt kapott a folytatáshoz. Fontosnak tartotta azt is elmondani, hogy a képzés során kialakult csoport igen jó közösséggé alakult, számíthatnak egymásra, támogatják egymást.

  • Várod a vizsgát? - kérdezem végül.

  • Inkább kicsit tartok tőle. Bár megtettem mindent, ami tőlem tellett, remélem sikerülni fog.

Bízunk benne, hogy a kitartás és a munka meghozza gyümölcsét.

Zeman Ferenc