Home
Homokkert Nonprofit Közhasznú Kft. portálja
Felmérés értékesítést támogató szolgáltatás fejlesztéséhez PDF Nyomtat Email
Hírek - Publikációk
2018 július 16. (hétfő) 12:43

Laborunk részt vesz egy AGROCRAFT - című programban, amelynek egyik célja, hogy mezőgazdasági termelők igényeire szabott, piaci értékesítést segítő szolgáltatásokat fejlesszenek ki.

Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy partnereink, ügyfeleink elvárásainak leginkább megfelelő, szakmailag korrekt szolgáltatások tudjanak elindulni. Ennek érdekében most, illetve a jövőben is igyekezünk minél szélesebb körben eljuttatni a gazdálkodókhoz az ezt megalapozó kérdőíveket.

Kérjük, segítsen bennünket az alábbi kérdőív kitöltésével!

 

 
Drogmegelőzés alternatív módon a Homokháti Kistérségben PDF Nyomtat Email
Szenvedélybeteg ellátás - Hírek
2010 augusztus 30. (hétfő) 13:24

Véget ért a TÁMOP-5.2.5-08/1-2008-0312 sz. „Drogmegelőzés alternatív módon a Homokháti Kistérségben” c. a Kiút Alapítvány által végzett pályázati program.

A program az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány finanszírozásával valósult meg, melynek során az Alapítvány 2009. szeptemberétől 2010. augusztusáig 13 256 416,- Ft-ot fordíthatott a pályázati célokra.
A megvalósulás során a Homokháti Kistérségben lakó és tanuló 14-25 év közötti fiatalokat próbáltuk elérni és számukra olyan drogmegelőző és drogalternatíva programokat biztosítani, amelyek segítenek elkerülni az illegális drogokat, illetve új utakat mutatnak a korosztályra jellemző izgalomkereső magatartás átélésére. A program során együttműködési megállapodást kötöttünk az Ásotthalmon működő Bedő Albert Szakközépiskolával, s így az ott tanuló fiatalok vettek részt legnagyobb számban a programokon.

A programok két részből álltak: egyrészt a megelőzésben használt felvilágosító, tájékoztató előadásokból, ezeket egyrészt szakképzett munkatársak, másrészt    olyan önkéntesek végezték, akik a szerhasználatban érintettek, és 2-8 éve szermentesen élnek. A másik csoportja a programoknak a drogalternatíva programok, melyek egy része drámapedagógiai foglalkozások és filmklubok voltak, másik részük pedig sportrendezvények, (falmászás, paintball játék, siklórepülés, hőlégballonozás) amelyek során a fiatalok megismerhettek a szerhasználatot helyettesítő izgalmas tevékenységeket. A programok egyik helyszíne a Mórahalmon működő Szenvedélybetegek Nappali Intézménye volt, amely a Homokháti Szociális Központ telephelye, az Alapítvány itt bérelt helyiséget a megvalósításhoz, a sportrendezvények pedig Szeged, Zsombó és Ásotthalom területén voltak.

A program zárórendezvényére 2010. augusztus 28-n került sor.

 

 

 
Véget ért a képzés PDF Nyomtat Email
Hírek - Publikációk
2010 január 21. (csütörtök) 09:59

Projekt azonosítója: TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0002

Elnyert támogatás összege: 50 715 050,- Ft

 

A Homokkert Kistérségi Integrációs Nonprofit Közhasznú Kft. TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0002 számú, „Integrált képzési, foglalkoztatási projekt a Homokháton” c. projektjének megvalósítására 50.715.050 forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Társadalmi Megújulás Operatív Program Irányító Hatósága 2008. októberében.

 

2009. december 8-án a projekt zárórendezvényét és sajtótájékoztatóját tartotta az Energia Tanácsadó és Információs Központ épületében. A rendezvényre meghívást kaptak a fürdőgépkezelői, illetve a csomagológép-kezelői képzési, foglalkoztatási programban részt vett harminc ember mellett, a képző szervezet munkatársai, a projekt megvalósításában részt vevő mentorok, a szakmai megvalósításban részt vevő munkatársak, az oktatók, valamint a sajtó képviselői is.

A szép számban összegyűlt vendégeket Fodor Csaba, a Közhasznú Kft. ügyvezetője, köszöntötte, majd röviden összefoglalta a program eredményeit, és megköszönte a szakmai megvalósítók munkáját, valamint ismertette a képzésben részt vevők elhelyezkedési lehetőségeit is. A fürdőgépkezelői képzésben részt vevők érdeklődéssel hallgatták milyen lehetőségek nyílnak számukra a munkaerőpiacon, a térségben folyó több fürdőberuházás kapcsán.

Ezután Tóthné Szabó Krisztina, a projekt szakmai vezetője, tartott rövid beszédet a szakmai megvalósításról és annak tapasztalatairól.

Végül Vida Annamária, a fürdőgépkezelői képzésben és a foglalkoztatásban is részt vett kliens, beszélt a képzéssel kapcsolatos tapasztalatairól, élményeiről.

A szakmai csapat apró ajándékokkal kedveskedett a harminc programrésztvevőnek, majd a rendezvényt jó hangulatú, beszélgetéssel egybekötött állófogadás zárta.

 

Zeman Ferenc

 

 
Sikeres vizsgák Mórahalmon PDF Nyomtat Email
Hírek - Publikációk
2010 január 14. (csütörtök) 09:55

Projekt azonosítója: TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0002

Elnyert támogatás összege: 50 715 050,- Ft

 

A Homokkert Kistérségi Integrációs Nonprofit Közhasznú Kft. TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0002 számú, „Integrált képzési, foglalkoztatási projekt a Homokháton” c. projektjének megvalósítására 50.715.050 forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Társadalmi Megújulás Operatív Program Irányító Hatósága 2008. októberében.

A projekt legkomolyabb megmérettetéseként a résztvevőknek vizsgáznia kellett a 2008. decembere óta elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteikből. Mind a fürdőüzemi gépkezelő, mind a csomagológép-kezelő elméleti, és gyakorlati vizsgákra 2009. november 23-án, illetve 24-én került sor. A fürdőüzemi gépkezelő képzésben részt vevők a mórahalmi Erzsébet gyógyfürdőben adtak számot gyakorlati ismereteikről, míg a csomagológép-kezelők a Mórakert Szövetkezetnél gyakorlati vizsgáztak. Örvendetes módon valamennyien teljesítették a feladatokat, és sikeresen eleget tettek a vizsgakövetelményeknek. A vizsgabizottság is elégedett volt a hallgatók felkészültségével.

2010_januar_meghivohoz_kep_furdos 2010_januar_meghivohoz_kep_csomagolo

A csomagológép-kezelő képzést sikerrel befejezőknek Hódi Pál, a Csongrád Megyei Agrárkamara elnöke adta át a bizonyítványokat, míg a fürdőüzemi gépkezelők Berta Imre Lászlótól, a vizsgabizottság elnökétől kapták meg az okleveleket.

Ezzel sikeresen lezárult a program képzési része. A foglalkoztatottak munkahelye továbbra is biztosítva van a két munkáltató partnernél.

 

Zeman Ferenc

 

 

 
A Homokkert Nonprofit Kft. programjának eredményei PDF Nyomtat Email
Hírek - Publikációk
2009 december 18. (péntek) 14:42

Projekt azonosítója: TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0002

Elnyert támogatás összege: 50 715 050,- Ft

 

interjú egy célcsoporttaggal

 

Végéhez közeledik a 2008. október 1.-n elindult Fürdőüzemi gépkezelő képzési-foglalkoztatási program, melynek során Annamária fürdőüzemi gépkezelő rész-szakképesítést fog szerezni. A foglalkoztatási program a Homokkert NKft. TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0002 számú, „Integrált képzési, foglalkoztatási projekt a Homokháton” c. projektjének része, amelynek megvalósítására a Társadalmi Megújulás Operatív Program Irányító Hatósága 2008. októberében 50.715.050 forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg. A programról kérdeztük meg Vida Annamáriát, az egyik célcsoport tagot:

  • Honnan szereztél tudomást a programról? - Kérdezem tőle az elméleti óra szünetében.

  • A munkaügyi központban egy plakátot láttam, amely hirdette ezt a lehetőséget, gondoltam, megpróbálom. Éppen otthon voltam a kisgyerekemmel.

  • Mikor kerültél a programba, és hogy tetszett? - érdeklődöm.

  • Mivel nem itt, hanem Szegeden voltam regisztrálva, át kellett jelentkeznem Mórahalomra, így csak január elején tudtam bekapcsolódni. Szerencsére addig csak egy alkalomról maradtam le, azt pedig a csoporttársak segítségével be tudtam pótolni. A képzés elméleti része kicsit nehéz volt, de szerencsére az oktatónk elég jól elmagyarázta azokat a dolgokat, amelyeket nehezen értettünk. Ha kellett, többször is nekifeszültünk. A gyakorlat teljesen más volt, ott minden sokkal egyértelműbb, konkrétabb, elég jól bele lehet jönni.

  • Kérdésemre, hogy neki személy szerint mit adott ez a program, a következőket feleli: „Tulajdonképpen ennek segítségével találtam munkát. Részt vettem ugyanis a foglalkoztatásba ágyazott képzésben, azaz a gyakorlati órák tulajdonképpen munkavégzésnek minősültek. A Mórahalmi Erzsébet Gyógyfürdőben dolgozom, és remélem, hogy itt is tudok maradni a vizsga után is.”

  • Annamari elmondta még, hogy azért nem volt könnyű a családot és a képzést összeegyeztetni, de tisztában van vele, hogy ez később sem lesz egyszerű. Elmondása szerint a tréningek igen sokat jelentettek számára, feltöltődött, új erőt kapott a folytatáshoz. Fontosnak tartotta azt is elmondani, hogy a képzés során kialakult csoport igen jó közösséggé alakult, számíthatnak egymásra, támogatják egymást.

  • Várod a vizsgát? - kérdezem végül.

  • Inkább kicsit tartok tőle. Bár megtettem mindent, ami tőlem tellett, remélem sikerülni fog.

Bízunk benne, hogy a kitartás és a munka meghozza gyümölcsét.

Zeman Ferenc

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2 / 3 oldal